Informatiebeveiliging

Voor veel organisaties is informatie een waardevol bezit. Het beschermen van deze informatie tegen ongewenste invloeden is altijd een uitdaging.

Op basis van de internationale ISO2700x , de “Code voor Informatiebeveiliging”, ondersteunt QMC organisaties met het meten (audit), opstellen en onderhouden van informatiebeveiliging.

Door de efficiënte inzet van in de praktijk ontwikkelde hulpmiddelen (bijv. SecurityPAC, Handboek Informatiebeveiliging) kunt u op korte termijn al grote stappen maken, ook als u nu gebruik maakt van andere methoden (bijv. Cobit, ITIL, SAS70)

Bij de aanpak staat centraal dat er gebruik wordt gemaakt van wat er binnen de organisatie al aanwezig is. Van daaruit wordt gewerkt aan stapsgewijze verbetering. Een voordeel van onze methode is dat er op ieder moment een behapbare hoeveelheid werk is. Door de nadrukkelijke aandacht voor borging en onderhoud van behaalde status, is vooruitgang een zekerheid in het proces.

Het verbeteren van de beveiliging van informatie, op basis van Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid, is zo in iedere organisatie te realiseren.